Her yıl 20 bini aşkın katılımcıyı ağırladıklarını söyleyen yiyecek-içecek eğitim merkezi Mutfak Sanatları Akademisi Yönetici Ortağı Sitare Baras, “Pratik becerilerin ve yaratıcılığın harmanlandığı bir alan olan mutfak workshopları, son yıllarda binlerce insanın katıldığı bir aktiviteye dönüştü. Yeni tarifler, teknikler, karışımların ortaya çıktığı tezgahlar, adeta insanların sanat yaptığı bir platform haline geldi. Biz de, online ve hibrit workshoplarımız ile globaldeki trendlerin izini sürerken, bu eğitimlerle gastronomiye ve mutfak sanatlarına yeni bir kapı aralıyoruz. Elbette, her ay farklı etkinlikler düzenliyoruz ama bazı etkinlikler yıllardır yoğun ilgi görerek popülerliğini de koruyor. Bazıları ise dönemin trendlerine göre talep alıyor” dedi.

Mutfak workshoplarında trend İtalyan Mutfağı’

MUTFAKTA BAYRAĞI İTALYAN MUTFAĞI TAŞIYOR

Mutfak workshoplarında trend olan programları paylaşan Sitare Baras, “İtalyan mutfağı çok popüler, sürekli talep alıyor. İtalyan Mutfağı’nın yanı sıra Etler ve Pişirme Teknikleri workshopları da yoğun ilgi görüyor. Pastacılığa dair programlar da sürekli zenginleştirdiğimiz etkinlikler arasında bulunuyor. Kruvasan yapımına dair programlarımızda ise göreli olarak yeni olmasına rağmen, bini aşkın kişiyi ağırladık bile” diyerek sözlerine şunları ekledi:

Borsa İstanbul Sanica Isı (SNICA) hisselerini işleme kapattı! Borsa İstanbul Sanica Isı (SNICA) hisselerini işleme kapattı!

“Bazı programlarımızı insanların dönemsel ilgi alanlarına göre seçip hazırlıyoruz. Örneğin, sağlıklı yaşam arzusuyla birlikte yükselişe geçen bitki bazlı beslenme trendini görünce bu alanda bir program oluşturuyoruz. Mutfakseverler de bu sayede hem gelişiyor hem de beslenme düzenlerine göre yeni tarifler öğrenebiliyor.”

Mutfak workshoplarında trend İtalyan Mutfağı’

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA KONUMLANIYORUZ

Mutfak sanatlarında kendine yeni bir dünya yaratmak isteyenleri ve yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen mutfakseverleri beklediklerini ifade eden Baras, "Workshop’larımızda 5 yaşından itibaren tüm misafirlerimizi kendi yaş ve ilgilerine uygun programlarda ağırlıyoruz. Her yaz açtığımız Young Chefs programında 14-17 yaş arası gençleri profesyonel mutfağa hazırlyoruz. Bugüne kadar 100 mutfaksever genç Young Chefs’ten mezun oldu, bunların %5’i ise bu alana ilgisinden emin olup kendilerine meslek olarak seçmeye karar verdiler ve profesyonel eğitimlerimize kaydoldular. Yani bu programlar gençlerin yalnızca günlük hayatlarına değer katmakla kalmıyor, kariyer seçimlerine yön vermeye de yardımcı oluyor” dedi.

Editör: Muhammed Tayyar Türkeş