İskender kebaptan kestane şekerine, pideli köfteden cantığa kadar birçok özgün lezzet, şehri gastronomi turizminin gözde duraklarından biri haline getiriyor.

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Bursa, her yıl binlerce turisti yalnızca tarihi eserleri için değil, sokaklarında buram buram geleneksel tatlar gezdiği için de ağırlıyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan pek çok özgün yemek, Bursa sokaklarında hâlâ ilk günkü lezzetiyle yaşatılıyor. İşte Bursa’nın öne çıkan lezzet durakları…

Osmangazi Belediyesi’nden Çevre ve Doğa Dostu Adım Osmangazi Belediyesi’nden Çevre ve Doğa Dostu Adım

Kebapta Ustalığın Adresi: İskender

Bursa mutfağının amiral gemisi hiç kuşkusuz İskender kebap. 1867’de İskender Efendi tarafından icat edilen bu özel kebap, tereyağı, yoğurt ve domates sosuyla servis edilen dönerin, pidenin üzerinde sunulmasıyla damakta adeta bir şölen yaratıyor. Kent merkezindeki Kebapçı İskender ve onun yanında açılan diğer kebapçılar, orijinal tarifin yaşatıldığı noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

Osmanlı’nın Manevi Mirası: Bursa Ulu Camii Osmanlı’nın Manevi Mirası: Bursa Ulu Camii

Bursa’nın Manevi Tacı: Yeşil Türbe Ziyaretçi Akınına Uğruyor Bursa’nın Manevi Tacı: Yeşil Türbe Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Alışverişin ve Tarihin Buluşma Noktası: Koza Han Alışverişin ve Tarihin Buluşma Noktası: Koza Han