Kripto Borsalarına Sıkı Denetim Geliyor Kripto Borsalarına Sıkı Denetim Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, enflasyon beklentilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya kıyasla sınırlı bir artış olduğunu ancak yıllık bazda kayda değer bir iyileşme sağlandığını belirtti.

Açıklamalarında, "Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti," diyen Bakan Şimşek, 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin hanehalkında son bir yılda 17 puan, reel sektörde 15 puan ve piyasa katılımcılarında ise 10 puan gerilediğini vurguladı.

Bakan Şimşek, ayrıca yurtiçi ve küresel gelişmelerin ekonomiye etkilerini sınırlamak amacıyla gerekli tüm adımların atıldığını belirterek, uyguladıkları program sayesinde güçlenen makroekonomik temellerin yanı sıra sıkılaşan finansal koşullar ve emtia fiyatlarındaki düşüşün dezenflasyon sürecini destekleyeceğini ifade etti.

Son olarak, yıl sonunda enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) tahmin aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini söyledi.